torsdag 26. mars 2015

mandag 16. mars 2015

Bokomslag

For noen uker siden fikk vi en oppgave hvor det stod at vi skulle lage et bokomslag til en novelle vi skrev på forhånd i norsken. Onsdag 11/03/15 var det deadline, og her er bokomslaget jeg leverte:

torsdag 12. mars 2015

Bildeanalyse - kunstutstilling

Vi har vært på kunstutstilling på Galleri Festiviteten med klassen og fikk i oppgave å plukke ut ett bilde og analysere det.
Jeg valgte dette bildet:
Olav Tokerud
"Blinken" - akryl

Vi ser mye farger og linjer i bildet. Det er bl.a. grønt, rødt, oransje, gult, svart og hvitt. Det er kontraster mellom det mørke og lyse.
Det ser ut som det er masker eller menneske ansikt midtstilt i bildet. Det er mye "krusseduller" i bakgrunnen som gjør at ansiktene kommer fram. Det ser ut som det er spindelvev og rennende maling av noe slag. Bildet er også litt skummelt pga. de mørke fargene, maskene og det at det ser rennende ut.
Fjesene/maskene er midtstilt og da blir det liksom det første du ser på. Og i og med at de er litt lyse i fargene, trekkes øynene mot dem.
Bildet er litt rotete, men egentlig veldig interessant, for jo mer du ser på det jo mer detaljer legger du merke til!

Visuell kommunikasjon

Vi har fått i oppgave å lese DENNE artikkelen og si vår mening om den.


Uansett hvor vi går så er det bilder rundt oss. Bilder av mennesker, dyr, klær osv.. Bilder av alt mulig. Vi blir påvirket av bildene rundt oss, enten det er i virkeligheten eller på sosiale medier. Vi tar inspirasjon og fører det videre, men er det farlig?

Burde det å analysere og tolke bilder og kunstverk være noe barn lærer på barneskolen? Noe de vokser opp med? Jeg syns det - for det er såpass viktig å kunne forstå alt som er rundt oss hele tiden, nemlig bilder. Enten det er fotografier eller andre kunstverk.

Dagens generasjoner vokser opp med sosiale medier og bilder overalt, så jeg syns det at å lære å tolke bilder burde være en del av opplæringen gjennom både barne- og ungdomsskolen. Da har de muligheten til å vite litt ekstra om hva som er lurt og ikke lurt å publisere på sosiale medier, og hvordan et bilde kan bli tolket på flere forskjellige måter - både positivt og negativt.

torsdag 5. mars 2015

onsdag 4. mars 2015

Designmanual

Snøbilder

Vi har hatt en oppgave på skolen hvor vi skulle ta snøbilder. Her er mine: